Bli medlem

Bli medlem

H H ej! Funderar du på att gå med i Sveriges bästa ungdomsorganisation? Klart du ska. I UNF är alla mellan 13 och 25 år välkomna. Tillsammans kämpar vi för en demokratisk och solidarisk värld fri från droger, och vi har kul på vägen!

Bli medlem här

Vad kan jag göra?

Frågan är snarare: Vad vill du göra? I UNF är det medlemmarna som planerar och arrangerar verksamhet. Om du vet vad du vill göra för en drogfri värld kan UNF hjälpa dig med verktyg och genom vårt nätverk sprida engagemang och kunskap över hela världen. Vet du att du vill vara med och kämpa men inte riktigt hur? UNF har en massa aktiviteter, utbildningar, kurser och kampanjer som det går att engagera sig i! Bli medlem så hjälper vi dig vidare!

 

HangMedUNF

För att kunna påverka samhället och politiken hjälps vi åt att samla och sprida kunskap. Vi håller i utbildningar och genom samarbeten och gemenskap lär vi oss av varandra. Som medlem i UNF sker en stor personutveckling och du får kunskap och kontakter som kommer att vara värdefulla livet ut.

Genom UNF samlas unga människor och umgås utan alkohol, bara det skapar en bättre och nyktrare värld. Vi har kul medan vi förändrar världen. Med allt vi gör vill vi visa att alkohol och andra droger inte behövs. Vi förbättrar världen på många olika sätt, var med du också!

Bli medlem

Vill du läsa lite mer om UNF innan du blir medlem? Gör det här. Eller varför inte spana in allt det du kan göra som medlem? Klicka igång videon:

Medlemskap

Att bli medlem i UNF kostar bara 50 kronor per år. Då får du vara med på utbildningar, åka på resor, vara en del av en demokratisk organisation och hitta en massa nya vänner. Allt detta gör vi såklart helt nyktert, enligt medlemslöftet här nedan:

”Som medlem i UNF lovar jag att göra mitt bästa för att kämpa för ett bättre samhälle såsom det framgår i IOGT-NTO-rörelsens grundsatser. Därmed lovar jag att leva helnyktert, det vill säga att ej använda drycker med högre alkoholhalt än 2,25 volymprocent, ej heller narkotika eller andra gifter med berusande effekt.”

Hur gör jag?

  1. Fyll i formuläret som öppnas på en ny sida. Var noga med det du fyller i, då detta är de uppgifter som registreras i UNF:s medlemsregister. (När formuläret är skickat kan du välja att betala medlemsavgiften direkt med ett VISA eller MasterCard. För andra betalningsalternativ se ”betala medlemskap” nedan.)
  2. Efter en stund kommer du att få ett mejl från UNF som du måste svara på för att vi ska kunna registrera dig som medlem. Ps. Inget mail? Kolla skräpposten i din mail.
  3. Du kommer sedan att få ett välkomstbrev från UNF med information och en räkning på medlemsavgiften (50 kr). Du kan även betala med sms, se ”Betala medlemskap” nedan.

Alla uppgifter i formuläret kommer att sparas i UNF:s register, så att du kan få vår medlemstidning Motdrag, olika inbjudningar och andra utskick från UNF. Genom att bli medlem godkänner du att medlemsuppgifterna hanteras av UNF i enlighet med PUL.

Behandling av uppgifter

Personuppgifter som lämnas till UNF används för att föra medlemsregister och behandlas inom ramen för UNF:s verksamhet.

De kan komma att användas för erbjudanden om tjänster och produkter till dig som medlem. Uppgifterna kan även komma att överlämnas till annan för behandling, exempelvis för administration av medlemsavgifter.

Komplettering eller kontroll av uppgifterna kan göras mot offentliga register som SPAR. UNF är angelägna om att de personuppgifter som registrerats är riktiga. Det är därför viktigt att du meddelar om någon personuppgift om dig är ofullständig eller felaktig. Du kan också på vår postadress skicka begäran om vilka personuppgifter om dig som behandlas.

Betala medlemskap

Betala med sms

För att kunna betala ditt medlemskap med sms behöver du ha ett abonnemang som tillåter sms-betalning. Det kostar som ett vanligt sms plus 50 kr som är medlemsavgiften. Numret du sms:ar till är 72 456. Du skriver ”UNF ditt personnummer”, och skickar sedan iväg (glöm inte mellanslag). För att betalningen ska gå igenom måste du få två svars-sms.

Betala med bankgiro

I början av året skickas en faktura ut till alla medlemmar som finns i UNF:s medlemsregister. På den finns ett OCR-nummer – det numret är kopplat direkt till en specifik medlem. Har du tappat din faktura eller inte fått någon? Kontakta medlem@unf.se. Du kan även be din verksamhetsutvecklare kolla i medlemsregistret där det går att hitta OCR-nummer.

Har du inte möjlighet att betala via sms eller bankgiro finns det möjlighet att betala kontant. Prata med verksamhetsutvecklaren i ditt distrikt.

Ny medlem?

Är du ny i UNF? Välkommen och låt oss sätta igång! Det finns massa saker att göra i UNF. Till en början kan du gå in på ditt distrikts sida för att se vad som händer i distriktet. Du kan också utbilda dig inom UNF och våra frågor. Eller varför inte engagera dig på 3 minuter?

Relaterade artiklar