Kongressen 2017
Kongressen 2017
Kongressen 2017

Kongressen 2017

Visa datum
 • 2017-06-27 09:00 - 17:00
 • 2017-06-28 09:00 - 17:00
 • 2017-06-29 09:00 - 17:00
 • 2017-06-30 09:00 - 17:00
 • 2017-07-01 09:00 - 17:00
 • 2017-07-02 09:00 - 17:00
V V älkommen till Ungdomens Nykterhetsförbunds kongress i Karlstad 2017! Snart är det sommar igen, och dags för UNF:s viktigaste och roligaste arrangemang – kongressen! Det är här UNF:s framtida inriktning bestäms. Det är här du dansar dig svettig tillsammans med nya och gamla vänner. Det är här du får kunskap och minnen för livet.

Anmäl dig

UNF:s kongress är i år 27 juni-2 juli i Karlstad. På kongressen finns det ett antal olika saker en kan göra. Är du mellan 13-16 år så kan du delta på UNF-lägret, har du blivit vald till ombud av ditt distrikt så ska du delta på förhandlingarna och annars kan du delta på ett av fem temaspår som finns under hela veckan. Mer om dessa kan du läsa på respektive flik. Förutom det så sker självklart massor av spännande saker om kvällarna under kongressveckan!

De senaste åren har det hänt mycket, vilket betyder att det under kongressveckan kommer att finnas mycket att förhandla och besluta om. Det är genom alla medlemmars engagemang som vi har tagit världens grymmaste ungdomsorganisation framåt. Men det är inte slut här, nu ska vårt brinnande engagemang omvandlas till nya beslut!

nykter17.se hittar du information om allt som rör kongressen!

Sista anmälningsdag är 21 maj!

Förhandlingar

Kongressen är UNF:s högsta beslutande organ och det är på förhandlingarna magin sker.

Under förhandlingarna fattas stora beslut om UNF:s framtid. Vad ska vi satsa på under de kommande två åren, vad tycker UNF i olika ideologiska frågor, vilka ska ingå i nästa förbundsstyrelse? Superspännande, alltså!

På förhandlingarna närvarar de som har blivit valda till kongressombud på sitt distrikts distriktsårsmöte. Under diskuterar och beslutar 100 ombud från hela UNF-Sverige om vad UNF ska vara under de närmaste två åren. Vill du vara med och sätta agendan för UNF så är this the place to be!

Motionsrätt till kongressen tillkommer samtliga UNF-medlemmar, UNF-föreningar och UNF-distrikt. Motion ska ha inkommit till UNF:s kansli senast 18 april 2017 via e-post till motioner@unf.se.

Deltagaravgiften för ombud är 1000 kr

Temaspår

För dig som inte är ombud eller med på UNF-lägret finns det massa andra roliga saker att göra under veckan! Under hela kongressen anordnar UNF nämligen flera temaspår. Varje temaspår löper under hela kongressveckan så ni blir ett tajt gäng som följer varandra åt. Dessa temaspår består av roliga aktiviteter där du har chansen att lära dig nya saker, träffa nya människor och skapa minnen för livet.

DE OLIKA TEMASPÅREN

 • Ledarskap och personlig utveckling

Under det här temaspåret kommer du att få lära dig mer om ledarskap, gruppdynamik och hur du både kan stärka dig själv och andra. Du kommer också att få möjlighet till att reflektera och diskutera ditt eget ledarskap.

 • Kamratstöd

Här kommer du att få lära dig allt om hur en är en bra kompis. Du kommer att få utforska UNF:s sociala arbete och bli expert på ämnet unga i missbruksmiljö.

 • Påverkan

Under det här passet kommer du att vara med och göra världen till ett bättre ställe. Här kommer du att få alla tips och trix i hur du arbetar med påverkan med fokus på att påverka politiska beslut och attityder. Hur använder jag sociala medier för att förändra världen? Det är bara en av frågorna du kommer att få besvarad under det här temaspåret.

 • DIY (Do It Yourself)

I en värld där vi ofta reduceras till konsumenter väcks ofta en stark längtan att få skapa något själv. Med UNFs Do It Yourself-temaspår får du stilla din längtan! Vi kommer att göra vårt eget fanzine, lära oss att trycka på tyg, prata om värdet av att ha ett eget skapande, om återbruk och konsumtionssamhällets påverkan på klimatet.

 • Träning och hälsa

En favorit i repris. Här kommer du att få testa olika former av träning, lära dig mer om både psykisk och fysisk hälsa och tillsammans med resten av gruppen bli starkare på alla sätt under kongressveckan.

Deltagaravgiften för temaspåren är 1500 kr

UNF-läger

UNF-lägret är för dig som är mellan 13 och 16 år (född 2004–2001) och som vill uppleva lägerkänsla under kongressen.

Här får du vara med om äventyr, tävlingar och galna upptåg varje dag. Dessutom blir det självklart disco, nattcafé, utflykter och annat som händer på kongressen. Du får lära dig massor om UNF och får chans att besöka förhandlingarna samt några av alla temaspår.

Vi på lägret bor ihop och genomför många aktiviteter tillsammans.

Deltagaravgiften för lägret är 1500 kr

Boende och resa

Alla praktiska detaljer och resebokning kommer att komma ut mer information om till de som anmält sig. Alla kommer dock bo i masslogi på Älvkullegymnasiet i Karlstad. Det är även där temaspåren och UNF-lägret kommer att ha sin verksamhet om dagarna. Förhandlingarna kommer att vara på Karlstad CCC, men de sover också i masslogi på Älvkullegymnasiet. Masslogi innebär att du kommer att behöva ta med liggunderlag, sovsäck och kudde! Har du frågor om din specifika resa till kongressen så mejlar du Johan Persson på info@unf.se.

Mer info om kongressen

Anmäl dig

Länkar till Kongressen

För att kongressen 2017 ska bli den bästa kongressen i historien så behöver vi hjälp från dig. Nedan lägger vi upp länkar till relevanta uppdrag för dig som vill vara funktionär och nomineringsformulär till bl.a supergalan

Till kongressens officiellt hemsida

Skicka in en motion

Vi behöver förhandlingsfunktionärer!

Nominera någon till Supergalan

Uppträd på Drogvägrarnas Kulturfestival