Press och media
Bilda dig

Press och media

Publicerat 17 november 2014

U U NF är en organisation som är värd att uppmärksamma. Här kan du hitta en presentation med tillhörande manus och övningar för att komma längre i hur det går att uppmärksamma UNF via media.

Här hittar du en presentation med information om hur ni kan gå till väga för att nå ut i media. Den kan anpassas utifrån deltagarnas förkunskaper. Övningarna kan användas enskilt eller tillsammans som olika stationer beroende på vad kursledning och deltagare vill. De kan också anpassas efter individers och gruppers önskemål och förutsättningar. Även om kanske  hela föreningsstyrelsen vill samlas för att besluta om när pressmeddelanden ska skickas ut och vems ansvar det är finns det fortfarande möjlighet att göra en plan som förslag om det bara är en person som är med.

Det som framförallt är viktig att bära med sig är att det UNF gör är viktiga frågor som är intressanta för allmänheten och därför är intressanta att rapportera om i tidningar och annan media. UNF gör skillnad och vi är experter på ungas engagemang och drogpolitik. Utöver detta material finns verktyg att hämta på under verksamhetsområdet drogpolitik och den drogpolitiska pressekreteraren finns som en resurs för till exempel stöd med att skicka ut pressmeddelanden och för att få kontaktuppgifter till lokalmedia.