Distriktsårsmöte 2015
Kalender / Stockholm

Distriktsårsmöte 2015

  • Plats Tollare Folkhögskola
Dölj datum
  • 2015-03-21 09:00 -

Publicerat 4 februari 2015

Ungdomens Nykterhetsförbund i Stockholms distrikt kallar till DISTRIKTSÅRSMÖTE 2015!

Distriktsårsmötet är Din möjlighet att bestämma vad vi ska göra i Stockholms distrikt i minst ett år framåt. Alla våra medlemmar har rätt att komma på årsmötet, men det finns flera olika sätt som du kan påverka på. Det är här du behövs! För utan våra medlemmar skulle det inte finnas något distrikt. Därför vill vi att så många som möjligt ska komma.

Vem får åka?
Du kan åka som ombud, ersättare eller öppen deltagare.
Ombud är du ifall du är vald av din förening att representera era medlemmar. Då är du oftast vald på ditt föreningsårsmöte, annars kan du prata med din styrelse!
Ersättare är du ifall du blir vald på ditt föreningsårsmöte eller får i uppdrag av styrelsen att hoppa in som ombud ifall någon skulle bli sjuk eller får förhinder. Men även om alla ombud kan komma får du såklart åka på mötet ändå!
Öppen deltagare kan vem som helst som är medlem vara. Du behöver inte ens vara med i en förening.
Men vad är egentligen skillnaden? Den största skillnaden är att ombuden är de enda som får rösta på mötet. Men även om du inte får rösta så får du fortfarande uttala dig och har massor av chanser att påverka!
När är det då?

Själva årsmötet är lördagen den 21a mars, men vi kommer att smygstarta redan på fredagskvällen med att umgås och lära oss lite årsmöteskunskap. Vill en kan en därför sova över där vi har årsmötet mellan fredag och lördag.

Sover gör vi på golvet, så ta med sovsäck och liggunderlag! Alla deltagare bjuds på mat under helgen. På fredag träffas vi på IOGT-NTO rörelsens egen folkhögskola, Tollare folkhögskola, och där har vi även årsmötet på lördagen. Då mötet är slut på lördagen åker vi till vår lokal på Klara Södra Kyrkogata och äter middag och har murder mystery-kväll.
Du måste inte sova över natten till lördagen och du måste inte följa med på middagen efter mötet, men det är självklart roligare ju fler som vill. Det går också bra att bara komma på själva årsmötet.

Programmet under helgen
Fredag
18-19 Drop-in på Tollare folkhögskola
19 Middag
20.00 Vi kör en workshop om hur ett möte går till så att alla är helt på det klara över vad som kommer hända under helgen och lär känna varandra.
21 – sent Vi hänger, ser på film och har nattcafé.

Lördag
08.30 – 9.00 Incheckning av deltagare och ombud på mötet
09.00 Ska alla vara på plats och ha checkat in och så kör mötet igång!
Hela dagen umgås, diskuterar året som gått och bestämmer vad vi ska göra året som kommer.
17.00 Är mötet slut och vi beger oss till Klara Södra Kyrkogata där det serveras middag och det blir en murder mystery-kväll.

Anmälan
Du anmäler dig genom att klicka in på korta.nu/damsthlm2015 och fyll i formuläret. Behöver du hjälp, slå en signal till UNF Stockholms verksamhetsutvecklare Lisa Pettersson: 0733 – 83 83 27 eller e-post: lisa.pettersson@unf.se. Vi vill ha din anmälan senast den 8 mars. Det går som sagt bra att anmäla sig till hela helgen eller till enbart mötet på lördagen också.

Frågor?
Om du har några frågor kan du ringa eller maila verksamhetsutvecklare Lisa på 0733 – 83 83 27 eller e-post: lisa.pettersson@unf.se.
När du anmält dig kommer du få besked om hur du enklast tar dig till Tollare folkhögskola och vad som kan vara bra att ha med sig och alla andra frågor som kan behöva besvaras innan mötet!

Valberedningen informerar
En ny distriktsstyrelse, ledamöter till distriktsrådet, ombud till kongressen och revisorer ska väljas och alla medlemmar har chansen att påverka. Börja redan nu genom att nominera grymma personer som du vill ha med, du själv kanske?
Kanske brinner du för UNF eller har en kusin som skulle bli en perfekt ordförande? Hör av dig till oss! Valberedningen tar gärna emot nomineringar till viggo.stahle@gmail.com, senast den 20 februari.

Motionsstopp
Det är grymt viktigt att alla medlemmar känner att de har möjlighet att påverka sin organisation. Därför kan du motionera, det vill säga lägga förslag på hur du skulle vilja förändra distriktet. Här nedanför ser du ett förslag på hur detta kan se ut. En motion kan handla om allt från att vi ska måla om en lokal, delta på vissa festivaler eller förslag på projekt du vill att distriktet ska driva.
Alla motioner ska skickas senast den 1 mars till Malin.A@unf.se. Alla handlingar inför mötet kommer upp på hemsidan 10 dagar innan årsmötet samt skickas ut till alla anmälda.

Hoppas att vi ses på DÅMet!

December
2019
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
1 Sön
2 Mån
3 Tis
4 Ons
5 Tor
6 Fre
7 Lör
8 Sön
9 Mån
10 Tis
11 Ons
12 Tor
13 Fre
14 Lör
15 Sön
16 Mån
17 Tis
18 Ons
19 Tor
20 Fre
21 Lör
22 Sön
23 Mån
24 Tis
25 Ons
26 Tor
27 Fre
28 Lör
29 Sön
30 Mån
31 Tis
Prenumerera på kalendern här!