Ekonomipaket
Bilda dig

Ekonomipaket

Publicerat 11 september 2016

Relaterade dokument

I I varje förening och distrikt finns en kassör som ska hålla koll på pengarna. Ifall man är ny som kassör kan det vara svårt att veta vad man ska göra eller hur man ska göra det.

Detta är tre stycken färdiga PowerPoint-presentationer för att introducera en styrelse eller samling kassörer i ekonomi. Du kan köra en, två eller alla tre på exempelvis en föreningsstyrelsesamling eller i ett annat forum där UNF:are behöver lära sig om ekonomi. Presentationerna är matnyttiga och förklarar rätt bra själva, men det är såklart bra om även du som passhållare har lite koll på bokföring och bidrag.

Bokföring – Det här är en presentation som framförallt riktar sig till kassörer. Här lär en sig om det praktiska kring att bokföra, vad en bör hålla koll på och tänka på. Den senare halvan handlar om hur en redovisar i bokföringsprogram och hur dubbel bokföring fungerar. För många föreningar kan det kännas för avancerat, men det är ändå bra för att lära sig principen kring hur en tänker när en bokför. Kombineras bäst ihop med att få öva dubbel bokföring.

Ekonomiska beslut – Det här är en presentation som kan rikta sig både till föreningskassörer men som också kan vara viktig för hela styrelsen att ta del av. Den går igenom i princip allt en behöver tänka på från första dagen i styrelsen när det gäller att fatta ekonomiska beslut. Alltifrån de beslut styrelsen bör fatta under sitt konstituerande möte och om hur en skaffar bankkort, till vad en bör tänka på när en fattar ekonomiska beslut under året och tips på vad en kan tänka på om en förening ger ut bidrag till medlemmar.

Söka bidrag – Det här en presentation som hoppas inspirera till att göra större projekt eller verksamheter. En lär sig dels om olika ställen en kan söka pengar ifrån, för både stort och smått, och om hur en bidragsansökan bör se ut och vad en bör tänka på i samband med det.

Relaterade dokument