Väst

Väst

V V älkomna till Sveriges framsida! Vill du förändra din vardag, gå utanför det monotona, förändra världen, eller bara har roligt? Då är du på helt rätt plats! Vi kämpar för att alla ungdomar skall ha rätt till en meningsfull fritid och ser till att de har verktyg för att göra just det. I vårt distrikt hittar du glädje, gemenskap, målinriktade ungdomar, vänskap och minnen för livet. Av unga, för unga!

Föreningar

Häng med på våra föreningars verksamhet! De har allt från hängkvällar och sociala tillställningar till äventyrliga event. Det bästa av allt är att det är just du som medlem som bestämmer vad som händer och sker i föreningen!

UNF Klippan

Föreningen UNF Klippan samlar medlemmar i hela distrikt Väst. Som medlem har du full möjlighet att bestämma vad de ska göra eller dra ihop en egen aktivitet med stöd från föreningen! Föreningen har även klätterutrustning att låna ut och arrangerar ibland helgklättring och då får alla följa med, ung som gammal. Det är självklart okej att vem som helst hänger på när som helst!

Ålder på medlemmar i föreningen: 13-25. Vill du få mer info? Kolla in deras facebookgrupp! De går även ut med information via mejl.

UNF Svensk-Oromos

Föreningen går ut på att ta bort utanförskap och att medlemmarna i föreningen ska få lära känna nya personer. Det finns väldigt många ungdomar som saknar något att göra på fritiden och då finns denna förening där för dem. Det vi gör är att vi anordnar aktiviteter för ungdomarna så att de vet vad de kan göra efter skolan.

Föreningen går inte bara ut på att anordna aktiviteter. I föreningen ingår också ett ledarskapsprogram.
Ledarna är handplockade utifrån tydliga kriterier när det gäller engagemang och värdegrund. Hela föreningen bygger på tron på andra framför allt de fall ingen annan tror på dem.

Många ungdomar saknar en plats att vara på och insikt om sin egen kapacitet. Det föreningen gör är att stärka deras självförtroende och få dem att inse vad de är bra på. Ledarnas uppgifter är också att vara en vän. Målet är att ta bort utanförskap och skapa en sammanhållning där alla står upp för varandra.

UNF X-Up

Medlemmarna i föreningen har ett gemensamt intresse för hardcore och och identifierar sig med straight edge-rörelsen och dess värderingar, vilket bland annat innebär att man avstår från alkohol, tobak och droger. X-Up sluter främst upp på hardcorespelningar i Göteborg. För närvarande lägger föreningen stort fokus på att dokumentera Göteborgs hardcorescen genom att filma och publicera videoklipp. Dessutom har föreningen på sistone påbörjat planering av egna hardcorespelningar.

Nuvarande medlemmar är i åldrarna 13-20 år. Följ föreningen på instagram: @xupgbg!

Bilda en egen förening!

För att kunna starta en UNF-förening behöver ni vara minst fem personer som vill skapa meningsfull fritid. Med en förening får ni ekonomiskt bidrag från distriktet att bedriva er verksamhet. Vad den ska vara är upp till er! Vi hjälper gärna till att bilda er förening, kontakta oss!

Distriktsstyrelsen

UNF Västs distriktsstyrelse arbetar för att stödja föreningarna i deras arbete och representera medlemmarna i förbundsammanhang och gentemot övriga nykterhetsrörelsen.

Alla medlemmar får tillgång till våra protokoll! Kontakta oss så delar vi protokollen med dig, inga konstigheter – inga problem!

Distriktsstyrelsen

Ordförande: Sara Vedin

Kassör: Hampus Haugland

Sekreterare: Pontus Beskow Borg

Kontakt

Våra sociala medier

Facebooksida | Facebookgrupp | Instagram

Mejla oss!

Medlemmar når oss lättast med tips, förslag eller generella frågor via våra sociala medier. Övriga ärenden och andra personer hänvisas till att kontakta oss per mejl:

– Alla frågor hänvisas till distriktsstyrelsen på mejladressen vast@unf.se.

Organisation

Distrikt Väst av Ungdomens Nykterhetsförbund är registrerade med följande uppgifter:

UNF Väst
Org.nr: 852000-4139
vast@unf.se

Box 53187
400 15 Göteborg

Fakturor tas enbart emot enligt instruktioner givna efter överenskommelse.