Värva

Värva

Avdelning: För medlemmar

Publicerat 15 februari 2022

Värvarveckorna 2023

Vad? Värva fler medlemmar

Vilka ska med? Alla! Medlemmar, styrelser och personal, nya som erfarna. Alla ska med!

När? Vecka 42 och vecka 48

Nu går höstens värvningsveckor av stapeln. Vi är supertaggade och vi vill ha med dig! 

Häng med i vårt mål med att få fler att hitta till UNF och välkomna in fler i vår verksamhet!

UNF vill växa och vi vill att fler ska nås av det demokratiska, solidariska och nyktra budskapet. UNF är en plats för alla, en nykter frizon där du tillsammans med dina vänner sitter på makten. Tillsammans är vi starka. 

Under vecka 42 och 48 kommer hela UNF att mobilisera för att bjuda in fler ungdomar till vår verksamhet. Personal, förbundsstyrelse, distriktsstyrelser, föreningsstyrelser och medlemmar kommer alla att stå sida vid sida och snacka om varför en borde vara med i UNF. Vill du hänga med? 

Vi börjar redan vecka 41 med en pepp-träff, då kommer personal och förbundsstyrelse vara med. Alla medlemmar, både du som kommer att delta i värvningen och du som är nyfiken är välkomna!

Inför vecka 48 kommer vi att hålla i utbildningar i värvning, där Nina Adolfsson, föreningsutvecklare i region mitt, kommer att leda utbildningen. 

 

Allt du behöver veta för att värva hittar du här nedan.

 

Värvning

Välkommen till UNFs värvarsida! Här hittar du alla våra samlade resurser för att kunna planera, genomföra och följa upp en riktigt bra värvning. Materialet är framtaget för att hjälpa alla er i UNF-landet att bli större och kunna få fler medlemmar till er förening eller ert distrikt.

För att delta i kampanjen behöver du och dina vänner boka in er på att värva, ta kontakt med en skola eller annan plats där ni vill vara. Är du taggad på att vara med? Hör av dig till din föreningsutvecklare så hjälper vi dig! Har du ingen föreningsutvecklare kan du kontakta vår distriktsutvecklare, alla våra kontaktuppgifter hittar du på https://www.unf.se/kontakt/personal/. Vi svarar gärna på frågor, samordnar och stöttar er!

Att värva är väsentligt för UNFs överlevnad, utan medlemmar finns det inget förbund. Värvning kan för vissa kännas svårt, och andra väldigt enkelt. Vissa har aldrig gjort det förr, medan andra har mycket erfarenhet av det. Oavsett vilken nivå du ligger på finns det alltid ny inspiration, tips och tricks att hämta. Nedan har vi samlat våra bästa vägledningar för att du ska kunna erbjuda UNF och den meningsfulla fritid som vi ger till ännu fler ungdomar.

Värvarboken

Värvarboken är en första introduktion till allt du behöver veta för att värva. Den går igenom steg för steg hur du gör för att få till en lyckad värvning på skolan. Läs hela Värvarboken digitalt genom knappen nedan

Värvarboken

 

Uppföljaren

Det krävs inte bara att värva medlemmar för att göra din förening större. För att medlemmar ska vara kvar behöver de finna sitt medlemsskap värdefullt. Detta gör vi enklast genom så kallade uppföljningar, alltså att vi följer upp värvningen med aktiviteter. I Uppföljaren kan du läsa om allt som behövs för en lyckad uppföljning.

 

Uppföljaren

 

Återvärvning

Ett medlemsskap gäller endast under ett och samma kalenderår, och det behöver därför uppdateras. Denna återregistrering som medlem kallar vi i UNF för återvärvning, och i materialet nedan får du en god grund med steg-för-steg instruktioner på hur du återvärvar.

 

Återvärvning