Kongressbilder del 2
Blogg
Blogg
Blogg

Kongressnytt

Kongressnytt är bloggen som håller dig uppdaterad med allt som händer under UNF:S kongress i Lund 2015! Häng med!

Avslutningsfest. Bilder

Publicerat 28 juni 2015

På lördag kväll-natt så bjöds det på en hejdundrande avslutningsfest tillsammans med hela IOGT-NTO rörelsen. Det bjöds på god mat, underhållning såsom live band och dans. Disco var möjligt att gå på.
Många tog initiativet  att inte sitta still under kvällen, allt ifrån äldre till unga stod mitt på dansgolvet i både disco golvet och dansgolvet som var framför liveband.
Hoppas att alla haft en underbar vecka och att ni nu ¨åker hem och tar vara på era nya kontakter och taggar till 2017 års kongress!
Ta vara på er så länge!

Kongressnytt genom Philipe Günther Bäckström.

Skrivet av: adminunf

Kommentera inlägget

Kongressnytt besökte UNF-lägret under Lördagen.

Publicerat 28 juni 2015

Idag var jag och fotade på UNF-lägret. Mycket härliga människor som går där, trevliga, glada och de flesta sprutade av glädje och energi. Det förstås att alla är lite små slitna efter veckans äventyr. Dagen löd med olika tävlingar på eftermiddagen där deltagarna bland annat skulle prata med någon utomstående från lägret och få deras autografer. Sedan med lite avslutnings firande ,med glad och ritualer, dessutom så fick de göra handavtryck på en UNF flagga.
En egen liten manifestation blev det också på vägen till avslutningsfesten, hördes gjorde dem också!

Fast förutom allt det här som ni får ta del på av lite bilder här så har deltagarna samlat in pengar frö UNF:s globala arbete ” oj, vad duktiga dem är” får jag lov att säga själv då de tillsammans samlat in över 11 000 kr!
Dem har också gått och spridit glada budskap runt stan i Lund med olika texter på marken och snören med budskap som de skrivit själva som hänger på träd och lyckstolpar.
”Fantastiskt bra jobbat och vilken glädje jag får” var mina egna tankar när jag gått och läst på dessa budskap.

Kongressnytt genom Philipe Günther Bäckström.

 

 

Skrivet av: adminunf

Kommentera inlägget

Kongressbilder

Publicerat 26 juni 2015

Skrivet av: adminunf

Seriestrip Del 1

Publicerat 24 juni 2015

serie

Skapad av:  Maia Lee Lind

 

Skrivet av: adminunf

Verksamhetsmässa

Publicerat 24 juni 2015

 

Verksamhetmässan är en mässa under kongressen då flera olika föreningar inom organisationen samlas och visar vad de gjort under åren mellan kongresserna. Syftet med detta är att kunna få tips till sin egen förening samt utbyta idéer och diskutera kring olika förslag.

 

Stämningen var mycket positiv och glad. Det var mycket folk och glada miner. Runt om borden fanns det mycket intresse för de olika arbetena som varje förening visade upp. Vid de olika borden stod föreningar som informerade om deras verksamhet och gav tips på hur man kunde arbeta i sin egen förening. I hela salen minglade UNF:are runt och hade det allmänt trevligt. Representanterna gav konkreta tips på hur man kunde arbeta i sina föreningar utifrån deras arbete. Nicole Steegmans kickade igång hela mässan och sa åt besökarna att våga vara nyfikna och dansade sedan igång minglet.
Några av de representerade föreningarna var Trivselgerillan från Jönköping, UNF:s tidning “Motdrag”, samt vår EU-assistent Ellica Brindstedt som pratade om sitt arbete i EU-parlamentet.  Några pratade även om Vit Jul-aktiviteter och vad man kan göra på dem. Några andra pratade om  Active och vårt europeiska samarbete med våra europeiska syskon-organisationer. Bland annat arrangerar vi tillsammans med Active ett sommarläger i Rumänien i år.

 

Verksamhetsmässan var otroligt lyckad. Alla hade roligt och man hörde mycket positiva kommentarer om det i efterhand.

Text av: Yi Haraldsson och Emma Delija
Bilder av: Olivia Teghararian och Elias Haglund

Skrivet av: adminunf

Min första kongress

Publicerat 24 juni 2015

Min första kongress var Borås 2013, vilket var en fantastisk upplevelse och jag kommer bära med mig härliga minnen hela livet.

Jag fick lära känna många nya människor och uppleva en, för mig, helt ny stad. När veckan var slut började jag nästan direkt att längta till nästa gång. Lite “kongressabstinens” sådär. Tänk att få återse mina vänner igen. Nu är det 2015 och det är dags igen. Den här gången i Lund, ännu en, för mig, ny stad med nya möjligheter och nya blivande vänner men även att återfå kontakten med “gamla godingar” från tidigare år. Glädjen börjar redan på bussen, sju timmar av extrem bonding med alla älskade distriktsmedlemmar, som ofta burkar sluta i sömnbrist men med stora leenden och ett gott skratt. Utbytet av tidigare erfarenheter kan både vara underhållande och kanske lite tokroliga. Vi vet väl alla om en riktigt bra lägerhistoria? Resan till själva kongressen har alltid varit en av de mest spännande delarna speciellt inför min första kongress. Jag var hyfsat nervös för det var mitt första riktigt långa läger med UNF.

 

Att kliva av bussen var en lättnad. Att äntligen få sträcka på benen och inte sitta i en varm, svettig och instängd buss längre var som att gå på moln. Morgondimman låg tjockt över ett nyvaket Lund, som välkomnade oss med en kylig sommarmorgon. Som små borttappade får stod vi där, Stockholms distrikt, och tog in Lunds skönhet i väntan på att någon trevlig prick skulle visa vägen. Vi var först på plats! Lite tidiga men det var det väl inget fel med? Efter någon timmes kamp mot tröttheten började andra trilla in, både nya och gamla ansikten. Sakta men säkert så började man bli pigg igen, kanske var det nya fräscha ansiktena eller så var det faktumet att man ätit sin frukost. Den eventuella blygheten försvann när man hälsat på några. Efter lunch fick jag träffa en vän jag inte inte sett på länge och det värmde i hjärtat när konversationen var som att svara på ett sms man just fått. Det var som om man pratat dagen innan även fast det var sex månader sedan man sågs sist. Nya vänner eller gamla..man hittar alltid någon att umgås med.

 

Sedan var det dags för temaspåren som alltid var en otrolig möjlighet att lära känna nya vänner, vilket jag har gjort. I början lät det lite lustigt att sitta framför Photoshop och redigera bilder på katter, men katters krafter skall ej underskattas då de förde oss alla samman i goda skratt. Första dagen i Lund är över och jag har redan träffat både nya och gamla vänner som fått mig att le och skratta. Jag är tacksam för den möjlighet som kongressen ger mig, att få träffa ungdomar från hela Sverige med samma intressen och få chansen att dela en hel vecka ihop. Kvalitetsmänniskor lite överallt där man kikar..Bara en sån sak! Jag ser fram emot den kommande veckan och inser redan nu att jag kommer bära med mig härliga minnen, och nya vänner, hela livet..igen! Glädje!

Text av: Lykke Logg

Skrivet av: adminunf

Kongressnytt

Publicerat 2 juni 2015

Välkommen till Kongressnytt!

Kongressnytt är bloggen som håller dig uppdaterad kring allt spännande som händer under UNF:S kongress i Lund.

Skrivet av: adminunf

Kommentera inlägget