Ny grafisk profil för UNF
Nyheter

Ny grafisk profil för UNF

Publicerat 8 februari 2016

U U nder förbundsstyrelsemötet i januari togs beslutet om att göra om UNF:s grafiska profil. Arbetet kommer pågå under våren där en arbetsgrupp med både anställda och ideella tillsammans med en byrå tar fram den nya profilen.

Varför?

Så varför gör vi om den grafiska profilen? Jo, en grafisk profil finns för att skapa igenkänning och knyta ihop bilden av en organisation. En väl fungerade grafisk profil är viktigt för UNF som demokratisk organisation där medlemmar ska känna tillhörighet och uppmuntras att själva skapa. Den grafiska profilen behöver då vara både lätta att använda och tillgänglig.

UNF:s nuvarande grafiska profil har dels tekniska problem, vi har inte rätt licenser för våra typsnitt men också stora problem med användarvänligheten. För att en grafisk profil ska vara lätt att använda måste det också vara lätt att förstå. Hur använder vi exempelvis färgerna och typsnitten? Hur kan jag variera mina affischer? En grafisk profil får inte strypa kreativiteten utan det ska finnas utrymme för att skapa inom ramarna för vad som är UNF. Den nuvarande grafiska profilen har ett för otydligt koncept och inga verktyg att arbete med. Ett bra koncept är tydligt, går att variera och fungerar i olika kontext men samtidigt håller ihop och kommunicerar ett samlat UNF.

Var med och påverka

Vad tycker du om vår grafiska profil?

Det kommer att samlas in massa underlag för att få fram det bästa resultatet som möjligt. Här är en första insamling av den typen av underlag, nämligen din åsikt! Det kommer även finnas en referensgrupp som får vara med och tycka och tänka, i formuläret kan du anmäla intresse för detta.

Vid frågor eller kommentarer, kontakta UNF:s strategiska kommunikatör Kajsa Bengtson Bok, kajsa@unf.se