Julkursen 2018
Kurser Nyheter Socialt

Julkursen 2018

Publicerat 14 juni 2018

Nu är det dags att söka till UNFs kamratstödsresa! Den 21:a december till 30:e december åker vi till Alperna. Julkursens koncept är kamratstöd i kombination med fysiska aktiviteter som utmanar både kropp, själ och sinne. Vi lär oss mer om UNF:s sociala verksamhetsområde med huvudsaklig inriktning på vårt kamratstöd samtidigt som vi får prova teorin direkt i praktik. Vi går på föreläsningar, tar del av grupprocesser och utbildar oss i frågor kring dysfunktionella miljöer, med mera.

Alla går i skidskola oavsett om du är nybörjare eller expert. På julkursen åker en halva dagen skidor i skidskola och andra halvan lär vi oss mer om kamratstöd. Som deltagare på julkursen innebär det att du ska delta på samtliga skid- och kamratstödspass.

Årets resa går till Valloire, ett skidcenter i franska alperna. Mer info om centret finns här:  http://www.ucpa.se/aktivitet/ucpa/vitjulresan

Deltagare

Du ska ha fyllt 16 år.

Kostnad 3000 kr. Då ingår mat, boende, kamratstödskurs, skidkurs, hyra av utrustning samt resa tur och retur Frankrike (vi åker buss och kommer ha ett antal påstigningsorter i Sverige, resan till påstigningsorten får du finansiera själv). Kom ihåg att du troligtvis kan söka pengar från ditt distrikt för att bekosta ditt deltagande.

Ansök som deltagare här!

Sista ansökningsdagen är 31 oktober.

Gruppledare

Du ska ha fyllt 18 år.

Vi söker fem gruppledare. Det är viktigt att ha en blandad grupp av ledare så att våra deltagare känner att de har förebilder att se upp till och olika människor att identifiera sig med. Olika typer av ledarskap och personliga egenskaper är viktigt, så tveka inte att söka! Vi söker efter ledare som har erfarenhet av kamratstöd men också medlemmar som arrangerat olika läger och kurser. Det är viktigt att du värderar inkludering, hållbart engagemang och kamratstöd högt och är en kulturbärare av dessa egenskaper. Du kommer att leda mindre samtalsgrupper under veckan genom att vara samtalsledare, stå för att skapa god stämning och sammanhållning samt vara en god förebild för medlemmarna.

Som ledare är det viktigt att du kan vara med och skapa en trygg miljö för såväl deltagare som övriga ledare. Därför kommer vi ställa ett krav i år på att man som ledare ska ha genomfört scouternas utbildning Trygga möten innan ledarsamlingen. Vi kommer även under ledarsamlingen att prata mer om trygga möten, då rollerna ledare och deltagare är extra viktiga att förstå som ledare vid en julkurs.

Här kan du redan nu läsa mer om trygga möten

Kostnad: 1.500 Kr  (Då ingår mat, boende, kamratstödskurs, skidkurs, hyra av utrustning samt resa tur och retur Frankrike med buss.)

Ledarsamling: 2 – 4 november. Obligatoriskt för gruppledare.

Ansök som gruppledare här!

Sista ansökningsdag är 31:a augusti.

*Foto taget av Jakob, julkursen förra året