Kamratstödskurs 2023
Kamratstödskurs 2023
Nyheter

Kamratstödskurs 2023

Publicerat 19 maj 2023

I över 30 år har UNF arrangerat en kamratstödskurs som sker i franska Alperna. Kursen är en vecka lång och sker över jul. Konceptet bakom kursen är att deltagare får lära sig mer om kamratstöd i kombination med skidåkning för att bli utmanade i både kropp, sinne och själ.

Årets kamratstödskurs äger rum i Serre Chevalier 22-31 december.

Deltagare

Alla kommer gå skidskola oavsett om du är nybörjare eller expert. På kamratstödskursen åker vi utförs i skidskola halva dagen och andra halvan lär vi oss mer om kamratstöd. Som deltagare på julkursen innebär det att du ska delta på samtliga skid- och kamratstödspass.

Du ska ha fyllt 16 år för att få följa med på kamratstödskursen.

Deltagarkostnaden är 4 000 kr. Det ingår mat, boende, kamratstödskurs, skidkurs, hyra av utrustning, samt resa tur och retur till Frankrike (vi åker buss och kommer ha ett antal påstigningsorter i Sverige).

Ansök som deltagare

Gruppledare

Vi söker fem gruppledare. Det är viktigt att ha en blandad grupp av ledare så att våra deltagare känner att de har förebilder att se upp till och olika människor att identifiera sig med. Olika typer av ledarskap och personliga egenskaper är viktigt, så tveka inte att söka! Vi söker efter ledare som har erfarenhet av kamratstöd men också medlemmar som arrangerat olika läger och kurser. Det är viktigt att du värderar inkludering, hållbart engagemang och kamratstöd högt och är en kulturbärare av dessa egenskaper. Du kommer att leda mindre samtalsgrupper under veckan genom att vara samtalsledare, stå för att skapa god stämning och sammanhållning samt vara en god förebild för medlemmarna.

Som ledare är det viktigt att du kan vara med och skapa en trygg miljö för såväl deltagare som övriga ledare. Därför kommer vi ställa ett krav i år på att man som ledare ska ha genomfört scouternas utbildning Trygga möten innan ledarsamlingen. Vi kommer även under ledarsamlingen att prata mer om trygga möten, då rollerna ledare och deltagare är extra viktiga att förstå som ledare vid en julkurs.

Här kan du redan nu läsa mer om trygga möten

Ansök som gruppledare

Har du några frågor kontakta:

Birk Wikén, huvudledare
birk.wiken@gmail.com eller 072-5486849

Sebastian Udenius, förbundssekreterare
sebastian.udenius@unf.se eller 072-4224943