UNF söker politisk sekreterare
Nyheter

UNF söker politisk sekreterare

Publicerat 13 maj 2015

U U ngdomens Nykterhetsförbund, UNF, är Sveriges främsta ungdomsorganisation som arbetar för en nykter livsstil. Vi är ca 6 300 medlemmar organiserade i lokalföreningar runtom i landet. Nu söker vi en politisk sekreterare med ansvar för vårt arbete med politik, press och påverkan. 

Arbetsuppgifter

I tätt samarbete med en av vår förbundsordförande kommer du jobba med att föra fram UNF:s politik i media. Du kommer arbeta för ett strukturerat och långsiktigt lobbyarbete samt ta fram material, texter och underlag för UNF:s politiska arbete. I tjänsten ingår att stötta medlemmar som arbetar drogpolitiskt lokalt och driva aktuella projekt och processer. UNF:s politiska sekreterare är kontaktperson gentemot Nykterhetsrörelsens kontor i Bryssel för alkohol- och drogpolitiskt arbete i EU. Att ha aktuell information om det alkohol- och narkotikapolitiska läget i Sverige och i EU och kunna bedöma vad som skall/ bör ageras inom för frågor är en viktig del av tjänsten.

Kvalifikationer

Du har tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, gärna i en ideell organisation, och har relevant utbildning för tjänsten. Erfarenhet inom media, politik och kommunikation är meriterande.

Du arbetar självständigt samtidigt som du är lyhörd för de behov och önskemål som finns. Du är van att ha processansvar och att arbeta mot uppsatta mål. Vi söker en person som gärna nätverkar och som har god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Erfarenhet från ideellt arbete är meriterande. Frihet från droger inklusive alkohol är en självklarhet och medlemskap i UNF eller något av IOGT-NTO-rörelsens övriga förbund är ett krav. Då vi är ett ungdomsförbund ser vi gärna yngre sökande.

Ansökan

Skicka personligt brev med CV, minst 2 referenser och löneanspråk till imse@unf.se senast 31 maj. Då en stor del av arbetet handlar om att skriva texter av olika slag vill vi att du bifogar arbetsprover/artiklar.

Anställningsform: Vikariat, med god möjlighet till tillsvidareanställning*

Placeringsort: UNF: s kansli i Stockholm

Omfattning: Heltid. Tjänsten är ett vikariat. Arbetstiden kan innefatta kvälls- och helgarbete.

Tillträde: augusti, eller enligt överenskommelse

Kontaktperson vid frågor: Generalsekreterare Imse Nilsson, imse@unf.se, 073-372 62 61.

Facklig kontaktperson: Andreas Frank, andreas.frank@unf.se, 073 383 83 20

* Personen som innehar tjänsten idag har sökt tjänstledigt för en utbildning på 5 år, och vi letar därför efter en långsiktig vikarie med goda möjligheter till en tillsvidareanställning.