SM i Opinionsbildning 2018
SM i Opinionsbildning 2018
Nyheter

SM i Opinionsbildning 2018

Publicerat 30 oktober 2018

I I början av 90-talet genomförde UNF flera upplagor av SM i Opinionsbildning under självaste Vasaloppet. Syftet var att tävla i vem som kunde synas och höras mest. Vi tycker att det är dags att skaka liv i det här gamla konceptet. Vi kan inte vänta till Vasaloppet, så vi satsar på att i samband med släppet av årets Kommunranking försöka belysa ungas rätt till meningsfull fritid. 15-17 november kan du nu delta i SM i Opinionsbildning, den första gången sedan 90-talet.

Hur går det till?
Under 54 timmar ska ni försöka göra så mycket opinionsbildande verksamhet som möjligt. Ni tävlar som lag om minst två personer. När ni anmäler er utser ni en ordensman som blir ansvarig för ert lag. Ni bestämmer också ett ordensnamn (lagnamn).
En kan beskriva det som en digital burträskbingo. Den 15 november klockan 18.00 offentliggörs årets uppdrag i SM i OP. Ordensmannen får då ett lösenord som hen använder för att logga in på unf.se/smiop där uppdragen finns tillgängliga. Där kan ni också rapportera in de uppdrag ni genomför.
Den orden som får flest poäng under dessa 54 timmar vinner den ärofyllda titeln som svenska mästare i opinionsbildning, och även ett hemligt pris…

SM:et avslutas 17 november 00.00.
Den vinnande orden avslöjas den 18 november klockan 15.00 i sociala medier.