Stör Din Kommun!
Nyheter

Stör Din Kommun!

Publicerat 12 juni 2020

Årets sommarkampanj heter Stör Din Kommun. Det går helt enkelt ut på att vi i UNF ska påverka våra lokala kommuner. Vad brinner du för? Var med och påverka det i sommar!

Delar din kommun ut väldigt många serveringstillstånd till restauranger eller barer? Finns det väldigt få fritidsgårdar eller nyktra mötesplatser? Är det väldigt många berusade på allmän plats vid högtidsfirande?

Finns det något du och din förening brinner för? Var med och påverka det!

Skriv brev till politiker, skicka in debattartiklar eller insändare till lokala tidningar, gå ut och affischera eller sätt upp klistermärken eller ordna en manifestation! Om vi stör politikerna tillräckligt så kommer de att lyssna på oss.

Material

Med kampanjen har vi skapat två affischer ni kan använda och 4 klistermärken, dessa kommer nästa vecka.
Klistermärkena kan användas som de är, eller klistras på ena affischen som för att visa det ni brinner för. Vill ni ha något annat budskap på klistermärket kan ni kontakta Sofia så kan hon hjälpa er med det.

Vi har även skapat en guide för lite tips och trix till hur du kan vara med i kampanjen. Ladda ner den i PDF nedan och peppa igång dig!

Ladda ner guiden här

Utöver detta har Simon Schönbeck och Lowe Elfström varit med och skapat en guide i hur du kan vara med och påverka och störa din kommun, samt hur kommunpolitik fungerar. Ladda ner guiden och ha den som en lathund i alla påverkanskampanjer eller insatser.

Stör Din Kommun guiden

Nu är ni redo för att gå ut och höras i alla kommuner. Lycka till!