UNF satsar på e-sport och gaming
UNF satsar på e-sport och gaming
Gaming

UNF satsar på e-sport och gaming

Publicerat 18 december 2017

Ungdomar i Sverige och internationellt dricker allt mindre alkohol. Även om det inte finns några entydiga svar kring varför så tros det ökande datorspelandet vara en del av anledningen. Bland annat stöds detta av undersökningar som visar att de som engagerar sig i gamingkulturen generellt sett dricker mindre alkohol.

Att vara påverkad av alkohol vid utövandet av gaming försämrar upplevelsen och prestationen, och spelupplevelsen är ofta stimulerande nog för utövaren. Gaming är vidare en medskaparkultur, vilket även är grunden i UNF:s övriga verksamhet. För att stärka gamingkulturen och se till att den också i fortsättningen utvecklas utan inslag av alkohol satsar UNF på e-sport och gaming genom projektet UNF Gaming. Detta projekt ska ta tillvara på och stötta det nyktra engagemang våra medlemmar och ickemedlemmar redan har kring gaming och e-sport

”Gaming och e-sport är ett av de största fritidsintressena för ungdomar och gamingkulturen har utvecklats av ungdomsgenerationen i en nykter miljö. Med UNF:s satsning på gaming vill vi stödja denna utveckling, och bibehålla att den bedrivs utan alkoholindustrins inflytande”
säger Olle Åkesson, projektledare för satsningen.

Som en kickstart för projektet kommer UNF sponsra Eventlan:s huvudturnering i datorspelet CS:GO som hålls i Jönköping under mellandagarna (28-30 december). Där kommer deltagarna förutom att tävla om den ärofyllda förstaplatsen även få möjligheten att starta egna e-sportslag med sponsring av UNF.

Eventlan är det lilla lanet med allt som du hittar på det stora lanet. Eventlan äger rum på Elmia i Jönköping, 28-30 december.
Läs mer om Eventlan och turneringen här.

Engagera dig idag genom att gå med i UNF Gaming:s discord-kanal.

Kontakt:

Olle Åkesson
Projektledare, UNF Gaming
olle@unf.se

Filip Nyman
Arrangör, Eventlan
filip@eventlan.se