UNF värvar fler
Nyheter

UNF värvar fler

Publicerat 9 februari 2018

UNF värvade under 2017 fler medlemmar än året innan och ser ljust på att medlemstappet nu bromsats upp rejält. Vi har pratat med förbundsordförande Max Johansson som är ansvarig för den interna utvecklingen.

– Jag är så otroligt stolt över våra ideella och personal som alla gjort sitt bästa och varit med att bidra till att UNF nu är på rätt väg. Nya medlemmar ska värvas, välkomnas och få möjligheten att uppleva det fantastiska som UNF är för tusentals unga.

Från att de senaste åren ha minskat med närmare 1000 medlemmar per år blev minskningen 2017 enbart 186 medlemmar. Utöver det får IOGT-NTO 160 medlemmar som går vidare från sitt medlemskap i UNF.

– Det är superkul att se att tappet inte är i närheten av de siffror vi har varit tidigare och framförallt är jag lite extra stolt över att vi även har 160 UNF:are som går över till IOGT-NTO. Jag hoppas och tror att den siffran om 2-3 år kan vara det dubbla om vi fortsätter i det tempot vi börjat arbeta i nu. Vi är IOGT-NTO:s ungdomsförbund och det ska märkas för dem när det går bra för oss!

Tittar vi närmare på UNF:s medlemssiffror kan vi se att det är sex distrikt som vardera värvat över 100 medlemmar. Uppsala, Jönköping, Skaraborg, Dalarna, Gävleborg och Västernorrland.

Tror du det finns något speciellt recept för att de här distriktens framgång?

– Jag tror att det framförallt läggs mycket tid och fokus på värvning i de här distrikten vilket också återspeglar resultaten. Men jag tror också det har och göra med ett nära samarbete mellan ideella och personal som gör värvningen extra bra.

Trots att UNF bromsar medlemstappet så minskar antalet betalande medlemmar. Vad tror du det beror på?

– En av de förändringar vi gör för att förbättra det området är att vi nu under 2018 implementerar ett helt nytt medlemssystem som ska förenkla såväl kommunikationen och uppföljningen av nya medlemmar. Samtidigt måste vi fortsätta följa upp verksamheten och ha kontakt med alla medlemmar kontinuerligt.

Vi har hört att det ryktas om en del storslagna planer för 2018, vill du avslöja något om dem?

– Haha, jaha. Jo, men det stämmer vi siktar starkt mot att slå 2017 års siffror innan första halvårets slut och med det flow vi har i värvningen idag så kommer vi lyckas. 2018 är UNF:s framgångsår!

Vill du grotta ner dig i medlemsstatistiken kan du klicka här