Upp till kamp!
Upp till kamp!
Distrikt Kampanj Nyheter politik

Upp till kamp!

Publicerat 26 april 2017

I I dag är det olagligt att rikta reklam för alkoholhaltiga drycker mot människor under 25 år. Ändå kan en genomsnittlig ungdom mellan 15-24 år på en månad se alkoholreklam 1120 gånger.*

Det är dags att göra något åt det här.
Den 14 maj går UNF upp till kamp mot alkoholreklamen. Regeringen har tillsatt en utredning om alkoholreklam och nu har vi chansen att visa att vi är många som är förbannat trötta på att alkoholindustrin kan bryta lagen utan att det får några konsekvenser. Tillsammans kan vi se till att vi och alla andra ungdomar slutar utsättas för alkoholreklam.

Hur ska vi göra detta då? Vi kommer tillsammans se till att vårt budskap når ut genom både sociala medier och i verkligheten.

Affischer och klistermärken med vårt budskap kan distrikten beställa redan nu. Ni kan tillsammans anordna nattaffischeringar, se till att varje lyktstolpe har ett klistermärke på sig, sätta en affisch över varje alkoholreklam ni ser.

I sociala medier samlas vi under hashtaggen #1120. Till exempel kan ni ställa frågor till politiker, både lokal- och riksdagspolitiker om varför de inte har gjort något åt det här. Ni kan också lägga upp bilder på all alkoholreklam ni ser. På unf.se/#1120 kan ni läsa mer om alkoholreklam, den informationen kan ni också sprida via sociala medier.

Redan nu kan distrikten beställa affischer och klistermärken för kampanjen. Det är distriktsstyrelserna som kan beställa och det beställda materialet kommer att delas ut under Distriktsstyrelsesamlingen i Stockholm den 12-14 maj. De distrikt som inte närvarar under DSS:en kommer få materialet skickat till sig. Vill du som enskild medlem lägga vantarna på ett gäng affischer eller klistermärken kan du höra av sig till sin distriktsstyrelse. Vet du inte vem du ska höra av sig till kan du kolla på https://www.unf.se/mitt-distrikt/.

Om en vill få materialet på DSS:en måste en beställa innan 5 maj, annars kommer det skickas ut i efterhand och ta längre tid innan ni kan börja sparka på alkoholindustrin.

Hur affischerna, klistermärken och hemsidan kommer se  ut släpps den 14 maj.  Hela kampanjen avslutas under Almedalsveckan där vi hoppas nå ännu fler med vårt budskap.

Vad ni väljer att göra under kampanjtiden är upp till er. Ni kan göra aktiviteter av det, affischera tillsammans och storma politiker på twitter.  Men ni kan också vara kreativa, vara aktivistiska på ert sätt. Desto mer vi hörs och syns desto större effekt kommer det här att få. Tillsammans kan vi åstadkomma skillnad genom att vara de som skriker högst.

Har en frågor eller vill bolla idéer om hur en kan visa alkoholindustrin att vi inte tolererar deras skit är det bara att höra av sig till Isabelle Benfalk på benfalk@unf.se eller 073-3603777. Det går också att skriva via Facebook om en inte föredrar de traditionella kontaktvägarna.

Nu tar vi tillsammans ner alkoholreklamen!

*Källa: IQ.*Källa: IQ.

Vänligen beställ materialet innan den 5 maj! 

Filen som du begärde har tyvärr tagits bort.

Kontrollera att du har rätt webbadress och att filens ägare inte har raderat den.

Få saker gjorda med Google Drive

Apparna i Google Drive gör det lätt att skapa, lagra och dela dokument, kalkylark, presentationer och mycket annat online.

Läs mer på drive.google.com/start/apps.