Världens Barn 2019
Världens Barn

Världens Barn 2019

Publicerat 6 september 2019

N N u är det åter dags för insamlingen till Världens Barn. I år uppmärksammas hur alkoholen står i vägen för positiv samhällsutveckling. Tillsammans med IOGT-NTO-rörelsen är UNF med och skramlar för Världens Barn genom lokala loppisar!

I norra Thailand lever många burmesiska migranter som tvingats fly över bergen från krig och fattigdom i grannlandet Myanmar. För att klara sig och kunna försörja sin familj tar de ofta arbete på de apelsinplantage som finns i området. Utan medborgarskap har varken de eller deras barn några rättigheter i landet vilket gör att barnen inte får tillgång till skola eller sjukvård och de behöver ofta arbeta för att hjälpa familjen ekonomiskt. Alkoholmissbruk är extra vanligt bland arbetarna då alkoholen sägs kunna rena en från gifterna som arbetarna får i sig via besprutningen av apelsinerna. Det leder i sin tur ofta till en mer ansträngd ekonomisk situation samt våld i hemmen där kvinnor och barn blir särskilt utsatta.

Kring apelsinodlingarna arbetar IOGT-NTO rörelsen tillsammans med organisationen APCYF, för att se till att barnen får en tryggare uppväxtmiljö. Organisationen arbetar med att ge barnen tillgång till deras grundläggande rättigheter så som undervisning och sjukvård. För att utvecklingen skall bli hållbar och för att barnen skall kunna stanna i skolan på lång sikt så behövs det åtgärder mot alkoholkonsumtionen. Därför arbetar APCYF mycket med påverkansarbete och utbildning gentemot föräldrar och beslutsfattare kring alkoholens konsekvenser. APCYF har kontakt med över 400 barn mellan 0-18 år.

I år satsar UNF på att samla in till Världens Barn via en stor loppis som sträcker sig i hela Sverige!
Den 5 oktober arrangerar ett flertal distrikt loppis i sin lokala stad där intäkterna går direkt till Världens Barn. Alla kan vara med och sälja på UNF-loppisen, men alla pengar går till Världens Barn.

Det är lätt att arrangera en loppis, kolla in den här guiden. Om ni stöter på problem hör av er till er närmsta Verksamhetsutvecklare, Distriktsordförande eller maila Kommunikatör Sofia.

Här kan du ladda ner affisch att skriva ut
Här registrerar du din loppis på Världens Barns hemsida

Nu samlar vi pengar till Världens Barn ❤️