Angående DSS 2020
Nyheter

Angående DSS 2020

Publicerat 27 mars 2020

UNF:s Corona-bildningspaket. Vi ställer inte in, vi ställer om.

När många samhällsfunktioner stänger och drar ner är det bra och viktigt att vi i UNF fortsätter att erbjuda ett tryggt sammanhang genom vår verksamhet i föreningar och distrikt över hela landet. Däremot finns det anledning att fundera extra kring vissa förbundsarrangemang. Att i det läge som samhället befinner sig just nu samla ungdomar från landets alla hörn för en helg vore olämpligt. Därför kommer distriktsstyrelsesamlingen i vår inte genomföras på det vanliga sättet.

Åtgärder

Från förbundsmöte tycker vi att distriktsstyrelsesamling (DSS) och annat distriktsstöd är superviktigt och vi sätter därför in ett paket med andra åtgärder:

  • Nationella arbetshelger 17-19/4 och 24-26/4

  • Digi-DSS:en 16/5

  • Höst-DSS på Tollare 30/10-1/11

Nationella arbetshelger

Att som ny distriktsstyrelse samlas en helg och få lära känna varandra och smida planer för verksamhetsåret är det absolut bästa receptet på ett framgångsrikt UNF-år. Då många distrikt har förmodligen skrivit in DSS:en i sina kalendrar vill vi uppmuntra att genomföra arbetshelger i era distrikt antingen 17-19/4 eller 24-26/4. Det kommer finnas möjlighet att få stöd av personer från förbundet med processledare och olika spetskompetenser. Alla distrikt ska även få arbetshelgsmaterialet i fysisk form. Har din styrelse redan bokat in andra datum för arbetshelg, då får ni välja om ni vill köra på det datumet eller byta till de nationella. Förbundet kommer försöka tillgängliggöra stöd oavsett, men fokus kommer vara på de nationella helgerna.
Fyll i er arbetshelg i detta formulär nedan

Arbetshelgsformulär

Digi-DSS:en:

De fantastiska inriktningarna som var planerade till den vanliga DSS:en kommer erbjudas digitalt under en endagarsträff lördag 16 maj. Vi tror att dessa kommer bidra med viktig kompetens och pepp för dig som sitter i en distriktsstyrelse.

Anmälan till Digi-DSS

Höst-DSS:

Förhoppningsvis kommer läget för nationella samlingar att se annorlunda ut i höst. Vi tror fortfarande på värdet av att få träffas fysiskt och de resurser som inte kommer till användning under våren vill vi se till att de gör nytta för er distriktsstyrelser. Därför kommer vi hålla en Höst-DSS på Tollare den 30/10-1/11.

Annat:

För den vanliga UNF-verksamheten gäller de riktlinjer som ni hittar på hemsidan.

Frågor om corona-bildningspaketet?
Kontakta bildningsledare Simon Thörn, 076 133 66 81 eller simon.thorn@unf.se

Frågor om UNF och corona?
Kontakta förbundsordförande Filip Nyman, 070 546 32 40 eller filip.nyman@unf.se Generalsekreterare Samuel Somo, 073 020 02 11 eller samuel.somo@unf.se