Drogpolitik

Drogpolitik

Avdelning: Drogpolitik
V V älkommen till UNFs drogpolitiska sida! Drogpolitik är en central del av UNF, och något som vi konstant arbetar med. I vår vision, en demokratisk och solidarisk värld fri från droger, blir drogfokuset extra tydligt. På denna sida kan du läsa mer om vad du kan göra drogpolitiskt, aktuell information, och mycket mer!

Vad är drogpolitik?

Drogpolitik innebär politik som rör droger av alla dess slag. Det kan alltså handla om serveringstillstånd, legalisering av narkotikaklassade substanser, och mycket mer. Inom nykterhetsrörelsen finns en stor mängd kanaler du kan ta del av information från.

Drogpolitiska programmet

Det drogpolitiska programmet är UNFs ståndpunkter inom drogpolitiska frågor. Du hittar hela det drogpolitiska programmet genom knapparna nedan. Välj om du vill läsa det som PDF eller på hemsidan.

Webb

PDF

Studiematerial

Det finns en massa studiematerial för att genomföra drogpolitik. Läs Nu gör vi skillnad genom knappen nedan, det är ett material framtaget av IOIGT-NTO tillsammans med NBV.

Nu gör vi skillnad

Tidningar

  • Motdrag

Motdrag är vår alldeles egen medlemstidning, och belyser alkohol, droger och drogpolitik. Som medlem får du Motdrag gratis hem till dig. Motdrag ges ut 4 gånger per år. Du kan även läsa Motdrag och en del exklusivt material online!

Motdrag

  • Alkohol och Narkotika

Tidsskriften Alkohol och Narkotika ges ut av CAN (Centralförbundet för Alkohol- och Narkotikaupplysning), och är en drogpolitiskt oberoende tidsskrift. Lär dig om det senaste nytt i världen gällande alkohol och narkotika. Du kan prenumerera på tidningen, men det går också att läsa många av artiklarna på nätet.

Alkohol och Narkotika

  • Accent

Accent är Sveriges största tidning om alkohol och andra droger. Den ges ut av IOGT-NTO, och finns på många bibliotek runt om i landet. Du kan även skaffa en egen prenumeration, eller läsa online.

Accent

Poddar och nyhetsbrev

Du kan prenumerera på flera av de nyhetsbrev som våra olika organisationer går ut med på en regelbunden bas.

(B)RUSET är en podd från CAN, som belyser frågor kring droger, politik och forskning.

(B)RUSET

ACCENTPODDEN är en podd från Accent, IOGT-NTOs medlemstidning. Podden belyser ämnen som narkotikapolitik, rasism och demokrati, folkbildning och gårdsförsäljning, med personliga intervjuer.

ACCENTPODDEN

ALCOHOL ISSUES är en podcast som ges ut av Movendi International. Podden fokuserar på alkohol  djupgående diskussioner med beslutsfattare, samhällsledare och forskare. Podden finns på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify och Podbean.

ALCOHOL ISSUES

Få senaste EU-nytt med Alkoholpolitisk Brysselrapport från IOGT-NTO-rörelsens Brysselkontor.

Få senaste nytt i alkohol och narkorikafrågan med Alkohol och narkotikas nyhetsbrev

Nyhetsbrev Alkohol och narkotika

Databaser

Ibland söker man efter något som bara är ett specifikt ämne, eller har en specifik fråga man letar efter. Då kan det vara en databas som är seriös som man eftersöker, snarare än att få allt som de stora sökmotorerna har att slänga på en.

  • Drugsmart

Drugsmart är en databas med fakta och upplysningar om olika ämnen relaterade till droger och drogpolitik. Drugsmart drivs av CAN och är en bra källa till oberoende information.

Drugsmart

Relaterade dokument