Kongressförfest
Kongressen 2021 Nyheter

Kongressförfest

Ä Ä ntligen är det dags för årets Kongressförfest! Det är här vi peppar tillsammans inför årets kongress, som sker den 30 juni - 4 juli, i år digitalt.

 

Och även kongressförfesten blir digital i år, vi ses på Lifesize den 22/2-28/2. Schema och program med länkar till rätt digitalt rum finns här nedan. Alla UNF:are i hela Sverige är välkomna att delta och ingen föranmälan krävs!

Schema dag för dag:

Måndag 22/2:

Bildningssystemet: I UNF har vi många utbildningar och tillfällen att lära sig saker. Några exempel är UNF:aren, studiecirklar och julkursen. Kom och diskutera vad UNF borde satsa på inom bildning framöver.
Tid: 17.00-18.00. 

Arbetsordning: Ett kärt diskussionsämne på varje kongress brukar vara hur mötet ska gå till, alltså arbetsordningen. I år blir det extra speciellt då det blir digitalt. Hur vill du att kongressförhandlingarna ska funka?
Tid: 18.00-19.00


Digital kongress: Kongressen 2021 blir digital. Vill du veta hur planeringen går hittills och komma med tankar och förslag på hur vi gör kongressen så bra så möjligt? Då ska du vara med på detta pass!
Tid: 19.00-20.00. 

Digitalt rum

Tisdag 23/2:

Gårdförsäljning: Emil Juslin, UNF och IOGT-NTO:s politiska assistent i EU-frågor föreläser om rapporten om gårdsförsäljning. Gårdsförsäljning handlar kort och gott om att tillåta alla som tillverkar alkohol att sälja sina produkter direkt till kund istället för via Systembolaget.
Tid: 17.00-18.00. OBS via Facebook-live i UNF-lokalen

Till UNF-lokalen

Motionsskola: Som en del av Digitisdag, välkomnar vi er på UNF Stockholms motionsskola! Kvällen innehåller en grundläggande genomgång av hur du skriver motioner och sedan är tanken att vi gemensamt skriver motioner och peppar varandra i det.
Tid: 18.00-20.00.

Digitalt rum

Onsdag 24/2:

Stadgar: Hur fördelas antalet kongressombud på bästa sätt, ska vi ha årsmöten på hösten och hur säkerställer vi att alla UNF:are blir representerade på kongressen? Detta och annat som ni är nyfikna på diskuterar vi under passet.
Tid:17.00-18.00. 

Beteende och bemötande: Under detta viktiga pass kommer det pratas om vilken kultur vi vill ha i UNF. Vad bör en tänka på som UNF:are och hur ser vi till att alla känner sig välkomna hos oss? Hur ser vi till att vara demokratiska i praktiken?
Tid: 18.00-20.00

Digitalt rum

Torsdag 25/2:

UNF:s Domedagsberg: UNF:s vision om en demokratisk och solidarisk värld fri från droger kanske ni känner igen. Men vad är vårt uppdrag? Hur jobbar UNF för att uppnå visionen och hur berättar vi om det för andra?
Tid: 17.00-18.00.

Valberedningen: Frågestund med valberedningen. Hur går det med att bereda valen inför kongressen och vad tänker valberedningen på när de tar fram kandidater?
Tid:18.00-19.00.

Revisorerna informerar om sitt arbete och berättar om deras halvtidsrapport. Under passet pratas också om vad internrevisornas roll i UNF är.
Tid: 19.00-20.00. 

Musikquiz! Gillar du musik och älskar att tävla? Då är detta passet för just dig!
Tid: 20.00-21.00.

Digitalt rum

Fredag 26/2:

Budget: Hur ska UNF:s pengar användas i framtiden och hur ser vi till att pengarna inte tar slut? Under detta pass får du chansen att påverka den kommande kongress-budgeten.
Tid: 17.00-18.00


Arbetsplan: Vad ska UNF syssla med egentligen? Kom och tänk till kring vad som är viktigt att UNF satsar på. På kongressen beslutas om arbetsplanen för de kommande två åren. Hur vill du att den utformas?
Tid: 18.00-19.00. 


Utfrågning av förbundsstyrelsen: Vad vill du fråga de som sitter i förbundsstyrelsen? Här kan du få veta hur det är att leda vår organisation, men också vad styrelsen gjort senaste åren och vad de tänker om framtiden.
Tid: 19.00-20.00.

Digitalt rum

Lördag 27/2

OBS ej några pass på lördagen den 27/2. 

Söndag 28/2

Drogpolitiska gruppen arbetar med att förnya UNF:s politik. Under söndagen har gruppen dukat upp ett  fullspäckat politiskt smörgåsbord. Välj vilka delar du känner dig mest nyfiken på. På passen får du både chansen att lära dig mer och ge förslag på vad UNF borde tycka i de drogpolitiska frågorna.

14.00 Avkriminalisering 

15.00 Unga i missbruksmiljö och nyktra mötesplatser 

16.00 Systembolaget, alkoholförbud och serveringstillstånd

17.00 Framtidens drogpolitik i UNF 

19.00 Struktur, intro och balans i drogpolitiska programmet

Digitalt rum