SM i Opinionsbildning 2019
SM i Opinionsbildning 2019
Drogpolitik

SM i Opinionsbildning 2019

I I början av 90-talet genomförde UNF flera upplagor av SM i Opinionsbildning under självaste Vasaloppet. Syftet var att tävla i vem som kunde synas och höras mest. Vi tycker att det är dags att skaka liv i det här gamla konceptet, men vi kan inte vänta till Vasaloppet, så vi satsar på att i samband med släppet av årets Kommunranking försöka belysa ungas rätt till meningsfull fritid. 11-17 november kan du nu delta i SM i Opinionsbildning, för andra året i rad. Lycka till!

Hur går det till?

Under en hel vecka (v.46) ska ni försöka göra så mycket opinionsbildande verksamhet som möjligt. Ni tävlar som lag om minst två personer. När ni anmäler er utser ni en ordensman som blir ansvarig för ert lag. Ni bestämmer också ett ordensnamn (lagnamn).
En kan beskriva det som en digital burträskbingo. Ordensmannen får ett lösenord att använda för att logga in på unf.se/smiop där uppdragen finns tillgängliga. Där rapporterar ni in de uppdrag ni genomför, OBS tänk på att fota allt ni gör, de används som bevis i rapportering.
Den orden som får flest poäng vinner den ärofyllda titeln som svenska mästare i opinionsbildning 2019, och även ett hemligt pris…

SM i OP avslutas 17 november 00.00.
Den vinnande orden avslöjas den 18 november i sociala medier.