Vit jul
Vit jul
Nyheter

Vit jul

Publicerat 1 november 2016

Relaterade artiklar

M M ånga barn växer upp i hem där alkohol tar bort den magi som ska finnas under julen. Därför arrangerar IOGT-NTO-rörelsen kampanjen Vit Jul. Alla barn och unga har rätt till härliga julminnen och en trygg tillvaro. Genom att arrangera Vit jul-aktiviteter kan vi tillsammans skapa dessa minnen för fler.

Vad är kampanjen Vit jul?

Vit Jul är en kampanj som IOGT-NTO-rörelsen arbetar med sedan 2007. Kampanjens mål är att få fler vuxna att avstå alkohol under de tre juldagarna så att fler barn och unga får fira jul med trygga och närvarande vuxna.

  • Ordna Vit jul-aktiviteter för barn och unga. Det kan vara allt från pepparkaksbakning och filmkväll till pulkarace.  Om du vill lära dig med om hur du kan gå till väga för att göra en Vit jul-aktivitet, klicka på länken ovan. 
  • Samla in ställningstaganden. Uppmana vuxna att ta ställning för en Vit jul. Ett ställningstagande är när en person, utanför IOGT-NTO-rörelsen, skriver under på att vara nykter under julafton, juldagen och annandagen.
  • Inspirera andra. Driv din egen namninsamling, sprid debattartiklar och inlägg på sociala medier för att lyfta vikten av frågan bland allmänheten. 

Kampanjperioden pågår under hela december och fram till den 8 januari. Det betyder att du har möjlighet att göra flera små aktiviteter under drygt en månad!

Alla är välkomna att delta och engagera sig i Vit jul-kampanjen. UNF tycker att det viktigaste är att göra jullovsavktiviteter för unga och det kan alla som är medlemmar, föreningar, kårer, distrikt och nätverk inom IOGT-NTO-rörel­sen göra.