Kongressen 2023

Kongressen 2023

30 30 , det är 2023 års kongress för UNF i ordningen sedan vår organisation grundades. Det kommer bli en spektakulär kongress, den första fysiska efter coronapandemin.

Varmt välkommen till sidan för UNF:s kongress 2023!

Här finns all information du behöver kring kongressen. Om det är något du undrar eller saknar kan du maila info@unf.se

 

Du som är vald till ombud för ditt distrikt eller din region är varmt välkomna till kongressen. Det är kongressen som bestämmer över vad UNF ska satsa på fram till 2025! Ta din chans som medlem att delta på en av årets stora happenings!

Jane Segerblom, förbundsordförande UNF

Anmälan till kongressen

Till anmälan

 

Kongressförfest

Kongressförfest!

Välkommen till kongressförfesten!

Den 12-14 maj träffas vi i Uppsala för att värma upp inför kongressen. Under helgen kommer öva på demokrati, debattera förslag och sätta agendan för kongressen i sommar!

Kongressförfesten kommer att vara i Uppsala. Vi sover i masslogi och du behöver ta med sovsäck och liggunderlag (eller liknande), om du inte kan ta med dig det så kan du kontakta Simon på simon.schonbeck@unf.se eller 0760550596 så hjälper han dig!

Resor bokar du genom att kontakta din närmaste förenings- eller distriktsutvecklare, du kan se deras kontaktuppgifter på: https://www.unf.se/kontakt/personal/ Boka resor så snabbt som möjligt!

Vi ses i Uppsala!

UNF:s förbundsstyrelse

Till anmälan

Rättelse

I kallelsen som gick ut står det att motioner ska skickas till motioner@unf.se, det stämmer inte. Motioner ska skickas till motion@unf.se.

Skicka dina motioner till motion@unf.se.

Ombudsfördelning

Ombudsfördelningen för UNFs Kongress, 29 juni-2 juli 2023
Varje UNF-distrikt väljer ombud till kongressen. Det är bara de som är medlemmar i distriktet som kan bli valda till ombud för det distriktet. I listan nedan står det hur många ombud och varje distrikt har.

Ombuden fördelas i enlighet med §2:4 i stadgarna. §2:4 Varje distrikt eller region representeras av minst två ombud. Kvarvarande platser fördelas enligt ojämkad uddatalsmetod efter hur många betalande registrerade medlemmar distrikten eller regionerna hade den 31 december året före kongressen.
Distriktet eller regionen har rätt till hälften så många ersättare som antal ombud. Vid udda antal ombud justeras detta nedåt. Alla distrikt eller regioner har dock rätt till minst två ersättare. Ersättarna ska väljas i en bestämd inbördes ordning.
Antal ombud per distrikt vid Ungdomens Nykterhetsförbunds kongress 2023:

 • Gävleborg: 11
 • Norrbotten: 8
 • Uppsala: 7
 • Skåne: 7
 • Stockholm: 6
 • Kronoberg: 6
 • Örebro: 6
 • Halland: 4
 • Jönköping: 4
 • Dalarna: 4
 • Skaraborg: 4
 • Väst: 4
 • Västerbotten: 4
 • Värmland: 4
 • Jämtland: 4
 • Västmanland: 3
 • Västernorrland: 3
 • Blekinge: 3
 • Södermanland: 2
 • Kalmar: 2
 • Gotland: 2
 • Östergötland: 2

Totalt 100


Kallelse

Välkommen till kongressen 2023 i Uppsala den 29:e-2:e juli!

Varmt välkommen på UNF:s kongress 2023 i Uppsala! Kongressen är UNF:s högst beslutande organ och bestämmer över vad UNF ska satsa på fram till 2025! Ta din chans som medlem att delta på en av årets stora happenings och bli ombud till kongressen!

Kongress i Uppsala

Vi ser väldigt mycket framemot att välkomna er till en fysisk kongress i Uppsala, vår kongress anordnas med två utav de andra förbunden i vår rörelse; Junis och IOGT-NTO.

 

Ombud – för dig som vill bestämma om UNF:s framtid

Som ombud får du vara med och bestämma vad UNF ska satsa på och vad vi tycker i olika frågor! För att åka som ombud behöver du bli vald på ditt distriktsårsmöte eller regionmöte. Det finns också möjlighet att åka som ersättare som är med på kongressförhandlingarna om ett ombud exempelvis blir sjukt.

Det är gratis att delta på kongressen och UNF står för resan till kongressen, samt mat och boende under veckan.

 

Att delta som ombud

För att delta som ombud måste du bli vald till det på distriktsårsmötet eller regionmöte, kontakta ditt distrikt eller förbundsstyrelsen för mer information.

 

Skriv en motion!

Har du en idé som kan förbättra UNF? Då kan du motionera, det vill säga lägga ett förslag till kongressen. Alla UNF:s medlemmar, föreningar och distrikt har rätt till att göra det!

Motionerna ska mejlas till motion@unf.se senast den 20:e april 2023!

 

Kongressförfest 2023

Under våren bjuder förbundsstyrelsen in till kongressförfest. Detta är ett ypperligt tillfälle att diskutera förbundsstyrelsens förslag till arbetsplan, budget, verksamhetsberättelse och mycket annat. Det som är lite speciellt i år är att vi kommer att hålla kongressförfesten senare under våren för att ge ombuden möjlighet att använda kongressförfesten som en plattform för att förbereda sig inför kongressen. Detta anordnas den 12:e-14:e maj, mer information om plats kommer senare. Psst! För mer info håll koll på hemsidan under unf.se/kongress23

 

Kommer det finns en möjlighet att påverka handlingarna innan dem sätts ihop till kongresshandlingar?

Självklart, under början av våren kommer olika delar av förbundsstyrelsen bjuda in till diskussionskvällar där alla medlemmar är välkomna att diskutera och ge input på de kommande förslagen.

Vi, tillsammans med hela förbundsstyrelsen, önskar er varmt välkomna på 2023 års kongress!

Nu är det dags för dig som medlem att börja fundera på vad du vill att UNF ska satsa på under den nästkommande mandatperioden och framåt och skicka in dina motioner.

Hoppas vi syns i sommar!

Hälsningar Ordförande Filip Nyman och Jane Segerblom